Over Lorenza Verbaten

Als tekstschrijver vind ik het belangrijk om mijn opdrachtgevers en samenwerkingspartners goed te leren kennen. Wat is jouw drijfveer en visie, hoe denk je over bepaalde zaken en welke tone-of-voice of schrijfstijl past bij jou? Andersom is het dan natuurlijk ook belangrijk dat je mij leert kennen, wanneer je samenwerkt met een tekstschrijver moet je je hier tenslotte wel prettig bij voelen. Je kunt daarom hier alvast wat meer over me lezen. Wil je meer weten? Laten we dan kennismaken

 

Waarom werd ik tekstschrijver?

Buiten het feit dat ik altijd al iets met taal had, had ik als klein meisje ook een behoorlijk levendige fantasie. Ik hield van verhalen en bedacht ze zelf ook, soms schreef ik ze ook op. Vele jaren later, na mijn studie Commerciële Economie, werkte ik voor verschillende bedrijven in de zakelijke sector. Maar ik liep vast, ik miste iets. Ik vroeg me af wat er met mijn creativiteit gebeurd was en waar ik dan wel tot mijn recht zou komen. Door terug naar de kern te gaan, naar waar van kleins af aan mijn kracht al lag, besloot ik dat ik wilde schrijven. 

 

En toen?

Vervolgens ben ik aanvullende opleidingen en cursussen gaan volgen op het gebied van online marketing, social media en natuurlijk copywriting. Daarnaast heb ik alles geleerd over het schrijven voor zoekmachines. Toen ik mijn kennis ook in de praktijk bracht besloot ik dat dit écht mijn droombaan was. Zo besloot ik me begin 2017 als ondernemer in te schrijven bij de Kvk onder de naam Contexxt. Waarom deze naam? Ik ben van mening dat een levendige context aan de basis ligt van een goed verhaal.

 

Waarom duurzaamheid?

Duurzaamheid vind ik erg belangrijk. De nu al zichtbare effecten van klimaatverandering zijn schrikbarend en voor veel mensen én ondernemers een eye-opener. Ik wilde mijn eigen acties niet beperken tot het scheiden van afval en wat vaker de fiets pakken. Ik besloot om ondernemers en organisaties die duurzaam en ethisch willen ondernemen een gezicht te geven, hun verhaal te vertellen. Op die manier worden duurzame keuzes steeds toegankelijker en logischer. 

 

Waarom welzijn?

Ik houd van mooie verhalen over mensen en hoe zij zich beter en waardevoller kunnen voelen. Empathie is een van de karaktereigenschappen die ervoor zorgen dat ik me goed kan inleven in mensen. Dit is nodig om een verhaal te kunnen schrijven dat anderen prikkelt en raakt. Het onderwerp welzijn heeft onder andere betrekking op de gezondheidszorg, voeding, beweging, ontspanning en de mentale gezondheid, maar bijvoorbeeld ook op sociale initiatieven, geaccepteerd worden, cultuur en maatschappij.

 

In mijn vrije tijd

In 2017 ben ik getrouwd met Chiel en zijn we in Teteringen gaan wonen, vlakbij Breda. In de bosrijke en landelijke omgeving kom ik graag tot rust tijdens wandelingen met onze hond Saartje. Ondertussen doe ik dan vaak inspiratie op voor nieuwe blog onderwerpen. Ik houd daarnaast enorm van kamperen bij de zee en het strand, lezen, tekenen, sushi eten, films en nieuwe recepten uitproberen.

 

 

 

Wil je meer over me weten? Bel me gerust voor een kennismaking. Ben je een professional en op zoek naar samenwerking op het gebied van marketing-communicatie? Ook dan maak ik graag kennis met je.

" Ik houd van mooie verhalen over mensen en hoe zij zich beter en waardevoller kunnen voelen. Daar schrijf ik dan ook graag over "
Richt jij je als ondernemer op duurzaamheid of welzijn en wil je weten of ik jouw unieke verhaal kan vertellen? Laten we kennismaken en de mogelijkheden bespreken bij een kop koffie of thee!

+31(0) 6 519 103 00
info@contexxtschrijver.nl